Візитки – частина 1. Блог Print Market

Напевно, всі наші клієнти обізнані, що наша компанія Print Market робить візитки на замовлення. На сьогоднішній день ми можемо запропонувати замовникам найширший асортимент різних видів візиток: від корпоративних та ділових візиток до особистих, від надрукованих на щільному білому якісному папері до оригінальних візиток на дизайнерському картоні будь-яких кольорів та будь-якої фактури.

За допомогою нашого високоякісного спеціального обладнання ми можемо надрукувати будь-яку кількість візиток за ОДИН день! У високій якості друку можете не сумніватися – ми цінуємо своє ім'я і не дозволяємо собі працювати погано. Ми прагнемо, щоб наш клієнт завжди був задоволений. Адже візитка – це не просто шматочок гарного паперу з адресою та телефоном. Візитка – це ваш діловий агент, ваш представник у світі бізнесу.

Звідки взялася візитна картка і як давно люди стали ними використовуватися для обміну інформацією один про одного? Для цього ми зробимо невеликий екскурс в історію виникнення та створення візиток.

Як і багато винаходів, предки нинішніх візиток вперше з'явилися в Китаї майже 3000 років тому. Це були дерев'яні та бамбукові таблички, на які наносилися вертикальні ієрогліфи. Таблички коштували нечуваних грошей, і їх могли собі дозволити лише дуже багаті люди. На цих табличках писалося про прохання чи прохання відвідати.

Коли був винайдений шовк, з якого в Стародавньому Китаї робили папір, то дерев'яні таблички були замінені шовковими, а незабаром вийшов указ імператора, який наказує всім чиновникам обзавестися подібними шовковими «візитками& які вони повинні були вручати своїм клієнтам, попереджаючи про відвідування. Китайські шовкові візитки мали бути червоного кольору із зазначенням імені, прізвища та посади чиновника, написаними чорною тушшю.

Потім китаєць Цай Лунь в 105 році н.е. винайшов папір, і «візитки» стали писати на папері, забарвлюючи її у червоний колір. Писалися візитні картки від руки і тому коштували, як і раніше, дуже дорого.

У Європу візитні картки потрапили через багато століть. В епоху правління французького Короля-Сонця Людовіка XIV візитки були поширені лише серед багатих дворян. На них вони вказували всі свої гучні титули та імена. Для візиток робили спеціальні маленькі скриньки, багато прикрашені та розмальовані кращими художниками. це були перші візитниці в історії людства. Візитки відправляли, попереджаючи про приїзд або як супровідну програму до подарунка або букету квітів.

У другій половині XVIII століття візитки стали ще інформативнішими – до імен та титулів додалося зображення фамільного герба, що дуже багато говорило знаючим людям про власника.

Корисні статті про поліграфію