Трафаретний друк – що це? l Блог друкарні Принт Маркет
Трафаретний друк – ще один вид друку, що використовується у поліграфії. Але цей вид друку дуже відрізняється від інших тим, що дозволяє наносити будь-яке повнокольорове зображення на будь-яку поверхню. Так-так, саме так – на БУДЬ-ЯКУ! Будь то папір або картон, поліетилен або плівка Оракал, дерево або метал, тканина або скло – підійде будь-яка основа, а зображення на ній вийде яскраве, чітке та красиве.
 
трафаретний друк
 
джерело фото https://www.printela.lt/
 
Шовкографія є методом трафаретного друку, де як форма використовується спеціальна моноволоконна сітка з поліефіру, нейлону або тонкого металу. Її частота від 4 до 400 ниток/см, а товщина від 40 до 500 мкм. Пробільні елементи найчастіше створюються фотохімічним способом прямо на сітці, друкована форма виготовляється за допомогою рідкої фотоемульсії або сухої капілярної плівки, що пройшла опромінення УФ-випромінюванням. Сам процес друку – це проходження ракелі з поліуретановим полотном по сітці. У місцях, де немає фотоемульсії, фарба проходить крізь сітку та потрапляє на основу. Після нанесення зображення сітку можна помити, змивши фотополімерний шар і знову використовувати в друку.
 
Принт Маркет також використовує метод шовкотрафарету для нанесення зображень на різні основи. Матеріали-основи для шовкографії відрізняються великою різноманітністю:
 
1.Будь-який вид паперу – від крейдованої до фактурної дизайнерської.
2.Будь-який картон – білий, кольоровий, дизайнерський.
3.Друк на пакетах (паперових та поліетиленових), коробках, Еко сумках і т.д.
4.Плівка вінілова, самоклеюча, Оракал.
5.Друк на виробах з текстилю – футболки, реглан, бейсболки і т.д.
6.Друк на склі та фаянсі (чашки та кружки).
7.Друк на дерев'яних поверхнях.
8.Друк на металі.
 
Серед найбільш популярних товарів нашого асортименту, на які зображення наноситься методом шовкотрафарету – це обкладинки Еко блокнотів та інша продукція з Еко картону крафт та дизайнерського фактурного картону, це папки для ділових документів, бірки для одягу, запрошення та листівки, фаянсові та скляні чашки та кружки, візитки та багато іншого.
 
Шовкотрафарет – досить складний технологічний процес, що вимагає високої майстерності фахівців. Щоб нанести зображення з урахуванням усіх особливостей матеріалу, потрібний великий досвід та вміння. Наші фахівці мають всі ці якості, а контроль над процесом створення замовлення на кожному етапі виробництва дозволяє уникнути помилок і створити воістину гарний товар.
 
У нас велика кольорова гама фарб для шовкографії, що дозволяє відтворити багатобарвне зображення з передачею всіх відтінків та нюансів. Якість барвників гарантована, оскільки всі витратні матеріали Прінт Маркет закуповує лише у перевірених постачальників із країн Європи. Тому, замовляючи нам нанесення зображення методом шовкотрафарету, клієнт завжди може бути впевнений у тому, що виріб служитиме довго, а картинка з часом не потріскається і не вилиняє. Перевага шовкографії від Прінт Маркет не тільки в тому, що ми завжди гарантуємо високу якість робіт, а й у тому, що даним методом можна створити гарні та цікаві ефекти, а також можна надрукувати виріб навіть у єдиному екземплярі.
 
Ми запрошуємо відвідати наш сервіс уІнтернет та ознайомитися з усім асортиментом товарів. Наші менеджери завжди готові проконсультувати та відповісти на будь-яке з ваших питань за телефонами (044) 229-5323 та (063) 807-8943, електронною поштою info@printmarket.in.ua або онлайн на нашому сайті.
 
Принт Маркет – поліграфія та сувенірна продукція №1 для вашого бізнесу!
 
 
 

Корисні статті про поліграфію