Крейдований папір - що це? Блог Print Market

Мелований папір сьогодні – один із найпопулярніших матеріалів для друку особливо якісної рекламної поліграфії, оскільки дозволяє точно передати будь-які кольори та відтінки, створюючи високохудожні друковані твори. Чим відрізняється крейдований папір від інших видів паперу? Головна відмінність полягає в тому, що цей папір проходить процес крейдування, тобто нанесення на основу паперу покривного шару з білих пігментів та клею. Білі пігменти – це мікроскопічні частинки каоліну і крейди, які і надають паперу білого кольору. Келування проводиться в один або кілька шарів, з одного або з двох боків паперового листа. Багатошарове крейдування надає паперу високу роздільну здатність і не дозволяє їй сильно вбирати фарбу, що дає можливість друкувати яскраві зображення особливо високої якості.

Мелований папір

ми використовували фото з сайту https://learningbusinesscardprinting.wordpress.com/

Крейдований папір - що з нього роблять.

Саме тому крейдований папір з великим успіхом використовується для друку візиток, листівок, флаєрів, брошур, буклетів, каталогів, плакатів, календарів та іншої рекламної поліграфічної продукції. Метод друку, що найбільше підходить для відтворення зображення на «меловке» – це офсет. Офсетний друк підходить для створення практично будь-якого поліграфічного продукту.

Глянцева чи матова.

Мелований папір може бути глянцевим і матовим. Напевно, всі чули вираз "глянцевий журнал". Так ось – такі журнали друкуються саме на глянцевому крейдованому папері. Вона відрізняється підвищеною гладкістю і дуже слабо вбирає поліграфічну фарбу, що робить витрату барвника мінімальною. Підвищена гладкість досягається спеціальним способом обробки – на спеціальному пристрої, званому каландр, на крейдований папір наноситься додатковий шар глянцю. В результаті – глянсовий крейдований папір дозволяє передати найтонші кольорові нюанси та отримати зображення найвищого класу. Використовується глянсова «мелівка» для видань з великою кількістю фотографій, ілюстрацій та інших зображень.

Матовий крейдований папір не проходить каландрування і тому більше вбирає фарбу. Вона жорсткіша, ніж глянсовий папір, а також відрізняться шорсткістю. Матова «мелівка» відмінно підходить для друку поліграфії з переважанням текстових матеріалів.

У Принт Маркет для друку поліграфії застосовується глянсовий і матовий крейдований папір щільністю від 100 до 450 г/м.
Найтонший папір щільністю 100 г/м² найкраще підходить для друку поліграфії масового поширення – листівки та листівки. Надруковані на тонкому високоякісному папері, вони своєю барвистістю та яскравістю приваблюють клієнтів, а їх виготовлення коштує значно дешевше, ніж багато інших рекламних матеріалів.
Крейдований папір щільністю 130 г/м² вже котрий рік є нашим найпопулярнішим хітом. Вона використовується для друку листівок та флаєрів. Стандартна щільність паперу, якісний друк та низька ціна – ось основні переваги нашої рекламної поліграфії даного типу.
Щільність «мелівки» 170 г/м² також вважається вдалим вибором для друку флаєрів, листівок та буклетів. Цей тип паперу найбільше підходить для фальцювання – згинів, що використовуються при створенні рекламної поліграфії. Така реклама і виглядає ефектно, і містить велику кількість інформації, щоб зацікавити споживачів.
Крейдований папір щільністю 350 г/м² – відмінна основа для друку візиток, папок та рекламної поліграфії класу «premium». Вона підходить для післядрукарської обробки різними методами: глянсове та матове ламінування, використання техніки гібридного друку TWIN SPOT та багато іншого.
Найщільніший папір, що використовується в Принт Маркет – це «мелівка» 450 г/м², з якої робляться VIP-візитки та папки для ділових документів. Друк на такому папері відрізняється високою якістю, а сама продукція характеризується вражаючим зовнішнім виглядом та тривалим терміном використання.

Принт Маркет давно працює з крейдованим папером і чудово знає, як на ньому надрукувати настприголомшливий твір поліграфічного мистецтва. Тому, якщо у вас виникла потреба в рекламній поліграфії будь-якого типу, звертайтесь до нас – ми завжди до ваших послуг! З нами можна зв'язатися за телефонами (044) 229-5323 та (063) 807-8943, електронною поштою info@printmarket.in.ua або онлайн на нашому сайті.

Принт Маркет – поліграфія та сувенірна продукція №1 для вашого бізнесу!

Корисні статті про поліграфію