Розмір візитки. Що? Як? І чому? l Блог printmarket.ua

У діловому світі візитки давно стали невід'ємною частиною бізнес-етикету. Візитні картки різних людей відрізняються не тільки інформацією – адже кожен намагається, щоб його особиста візитка була одночасно індивідуальною та незабутньою, стильною і неповторною. Крім того, у різних куточках земної кулі візитки відрізняються і за розміром. Наприклад, стандартний американський розмір візиток відрізняється від стандартного європейського.

У чому ж відмінності американського та європейського стандартів? Витоки розбіжностей слід шукати в “метричній системі” Європи та Північної Америки.

В американській друкарні, наприклад, на один стандартний друкований лист найбільш ідеально лягають візитки розміром 50,8 х88, 9 мм, або 2х3, 5 дюйма. Такий же розмір візитки прийнято в Канаді, Мексиці, у багатьох країнах Південної Америки та на Філіппінах.

У країнах Європи дотримуються метричної системи стандартів ISO, тому в них прийнято інший розмір візитки – 55х85 мм. Цей же стандартний розмір мають у Європі всі кредитні картки, водійські права та посвідчення особи. Навіть візитниці та кишеньки в портмоне в країнах Євросоюзу створюються під європейський розмір візиток – 5,5 х 8,5 см.

У країнах СНД (Україна, Білорусь, Молдова, Росія, Казахстан) найбільш зручним для друкарні вважається розмір візитки 50х90 мм, тобто на одному друкованому аркуші міститься рівно 24 візитки. Відповідно і розміри наших візиток становлять 5х9 см.

розмір візитки

 

У деяких країнах дуже суворо дотримуються стандарту в розмірах візитних карток, наприклад, у Японії та Німеччині. Там навіть існують певні правила написання тексту та подання інформації. Людина, чия візитка різко відрізняється від встановлених стандартів, вважається ненадійним партнером, тому що не поважає загальноприйнятих правил ділового етикету.
 

Розмір візиток однаковий - оформлення різне

Принт Маркет створює візитки відповідно до американського та європейського стандартів. У нас ви можете замовити візитки на вибір – 55х85 мм або 50х90 мм. Крім стандартних розмірів, жодних встановлених канонів оформлення візитних карток немає. Зміст тексту та зовнішній вигляд візиток може залежати від призначення. За призначенням візитні картки діляться на представницькі, ділові, корпоративні та особисті.

Представницькі візитки – це візитки, які інформують про компанію, тому на них немає контактних даних конкретної особи, але є контактні дані рекламованої організації, а також інтернет-адреса офіційного сайту компанії. Лунають такі візитки на виставках, конференціях, симпозіумах та інших PR-заходах.

Ділові візитки прийнято робити стандартного розміру, в оформленні також не вітаються надмірності та особлива барвистість. Вони мають бути суворими, лаконічними та максимально інформативними, оскільки виконують роль агента та помічника у розвитку бізнесу.

Корпоративні візитки можуть мати будь-який розмір та оформлення, але відповідно до корпоративного стилю та кольорів. Вони покликані інформувати споживачів про цю компанію, а чи не представляти конкретної людини. Тому інформація, розміщена на такій візитці, також відповідає заходу, на якому вони будуть лунати.

Особисті візитки вважаються найбільш креативними та оригінальними. Тут все залежить від власника картки та від того, як він хоче бути представленим. Звичайно ж, особиста візитка директора великої компанії відрізнятиметься від особистої візитівки художника-дизайнера чи телемайстра. Для створення такої візитної картки можна використовувати будь-який розмір і будь-який матеріал.


Аналізуючи багаторічний досвід роботи Принт Маркет, ми зробили висновок, що серед усіх груп візитних карток найбільш популярним є стандартний розмір візиток 5х9 см. Такі візитки у нас друкуються на щільному крейдованому білому папері 350 г/м² від найкращих європейських виробників. Вони відрізняються відмінною якістю і невисокою ціною, а при замовленні більше 10000 ціна однієї візитки стає просто коп.яєчний.

Для надання візитівці більш презентабельного вигляду та для захисту від механічних пошкоджень та вологи ми виробляємо ламінацію поверхні глянсовою або матовою плівкою.

Клієнтам, які бажають, щоб їхні візитки відрізнялися оригінальністю, ми пропонуємо креативні візитки на дизайнерському картоні. На вибір замовника картон може мати будь-який колір і фактуру – полотно, вельвет, оксамит, льон, може бути футуристичний прогумований або металізований. Дуже прикрашає візитки використання технології вибіркового лаку. гібридний друк TWIN SPOT. А для тих, хто хоче йти в ногу з часом, у нас є спеціальна пропозиція. сучасні та стильні візитки на прозорому пластику. Розмір пластикової візитки 5,5х8,5 см, товщина пластику 0,46 мм, друк багатобарвний односторонній, кути заокруглені. Пластикові візитки служать значно довше за паперові, не втрачаючи своєї краси та привабливості.

 

Корисні статті про поліграфію