Застосування конвертів у діловому листуванні - Блог Прінтмаркет

Сьогодні для листування люди все частіше вдаються до швидших засобів зв'язку. Можна надіслати електронний лист через Інтернет, а ще простіше зателефонувати та обмінятися необхідною інформацією із співрозмовником. Тим не менш, попит на поштові послуги, зокрема ті, що належать до листування, все-таки ще зберігається.

Необхідність конверту для листування

На сьогоднішній день ще збереглося багато видів кореспонденції, які необхідно надсилати саме традиційним способом. Це стосується ділового листування. Якщо не виходить оригінал документів передати особисто, то доводиться користуватися послугами пошти. Також повідомлення багатьох державних установ та структур також мають бути доставлені адресату у паперовому вигляді. Серед поштової кореспонденції часто трапляються різноманітні запрошення, вітальні послання, рекламна інформація. Всі подібні листи для пересилки мають бути запаковані в конверти.

Конверт є своєрідною упаковкою для паперового послання, що відправляється. Він не тільки зберігає лист цілістю, а ще й приховує розміщену в ньому інформацію від сторонніх осіб.

На поверхню конверта наноситься лише адреса одержувача. Можливо відзначено адресу відправника. Вся ця інформація потрібна працівникам пошти для організації процесу пересилання.

Конверт як носій рекламної інформації

У кожному відділенні пошти та в магазині канцтоварів можна купити готовий конверт, на який залишається тільки нанести адреси доставки та відправлення, вкласти всередину листа та можна його відправляти.

Конверти

Багато організацій та комерційних компаній використовують конверт як рекламний інструмент. На його поверхні все одно має розміщуватись обов'язкова інформація, тому корпорації часто замовляють конверти з печаткою своєї адреси. З одного боку, одержувач бачить, від кого надійшов лист, а з іншого боку, такий готовий конверт говорить про певну корпоративну культуру компанії.

Додатково на конверті можна розмістити логотип компанії, її назву та контактні дані. Все це сприятиме створенню позитивного іміджу фірми та збільшить її впізнаваність.

Виготовлення конвертів

Друк конвертів можна замовити у будь-якій друкарні.

Залежно від призначення кореспонденції, що відправляється, конверт може бути виготовлений з крейдованого і офсетного паперу, звичайного і вибіленого крафт-паперу, з дизайнерського паперу. Офсетний або крейдований папір підходить для ділового листування та розсилки повідомлень, а крафт-папір або дизайнерський — для запрошень та привітань.

Формат конверта може бути як стандартним, і будь-яким іншим. Залежно від зручності можна замовити клапан по вертикалі або горизонталі.

Зовнішнє оформлення конвертів може бути доповнене будь-якими зображеннями та малюнками з елементами друку після обробки.

Корисні статті про поліграфію