Виготовлення візиток з конгревним тисненням та фольгуванням - Блог Прінтмаркет

Візитки дуже популярні у всьому світі. Вони використовують у ділових колах, які вручення сприяє подальшому співробітництву. На візитках вказується в основному контактна інформація спеціаліста, посадової особи чи компанії. Щоб візитівка відрізнялася від інших, її намагаються оформити нестандартним чином. Іноді замовники візиток сильно захоплюються різними візерунками, орнаментами та іншими атрибутами оформлення та візитівка виходить кричущою та безглуздою. Більш стриманий і високий стиль можуть продемонструвати візитки, виконані з використанням таких методів обробки як тиснення, конгрев і фольгування.

Тиснення на візитках

Тискання на візитках

Тиснення здійснюється за допомогою заздалегідь підготовленого штампу або кліше, що виготовляється з металу або полімерних матеріалів. Від якості робочого штампу залежатиме кількість відбитків. Контур кліше переноситься на папір чи інший носій гарячим чи холодним способом. Гаряче тиснення дозволяє виконати друк на картоні, шкірі, дерев'яній заготовці, пластиці. Окрім візиток тиснення застосовується і для інших поліграфічних виробів.

Зробити візитку більш презентабельною можна, якщо виконати тиснення за допомогою фольги. У цьому випадку нанесене зображення прикрашається кольоровою або звичайною фольгою.

Конгревне тиснення

Дещо іншого ефекту можна досягти, якщо застосувати конгревне тиснення. У цьому випадку паперовий або інший носій стискається між гарячим штампом і матрицею, розташованою на машині тигля або на спеціальному пресі. У результаті виходить опукле зображення, яке трохи піднімається над рівною поверхнею робочого матеріалу.

Дуже важливо для конгреву підбирати штамп із якісного матеріалу. Це виключить шлюб та скоротить час виробництва. Оформлення візитки за допомогою конгревного тиснення надає виробу оригінальності та вишуканого дизайну.

Фольгування на візитках

Візитки з фольгою

Фольгування часто замінює звичайне тиснення. І тут теж використовується фольга. Вона наноситься на вже надруковане зображення. Готова візитка стає особливо гарною з гладкою або глянсовою поверхнею. За допомогою фольгування можна виділити окремі ділянки на поверхні візитки. Таке оформлення необхідно поєднувати з іншими видами дизайну, щоб зберегти особливий стиль виготовленої візитки.

На сьогоднішній день доступна фольга різної фактури. глянсова, матова, безбарвна, голографічна. Широкий вибір фольги та у колірному діапазоні – срібна та золота, червона, бронзова, синя та зелена. Зустрічається також фольга з імітацією деяких ефектів — дощ, пісок, хуртовина, призма.

Корисні статті про поліграфію